​Nem installation


Ingen vedligeholdelse


Spar energi

Kalk i grundvandet koster vandværker og forbruger mange penge

​Det høje kalkindhold i grundvandet giver vandværker og husstande over alt i Danmark store økonomisk- og miljømæssig udfordringer - men løsningen er overraskende nem: KALKKNUSEREN.

Kalkknusen monteres nemt på vandværkets hovedforsyningsledning. Nu vil lyden fra Kalkknuseren påvirke vandet i hele systemet, så kalkkrystallerne bliver nedbrudt. Herved fjernes kalkens evne til at opbygge kalkaflejringer i rør, vandhaner, wc-cisterner, varmelegemer i kaffemaskiner, dyppekogere, opvaskemaskiner, vaskemaskiner m.v.

Ifølge Teknologisk Institut kræver det op til 6 gange så meget energi, at pumpe vand igennem rør med kalkaflejringer - så her kan vandværkerne opnå en betydelig EL-besparelse med Kalkknuseren.

- ja, det lyder næsten for godt til at være sandt, men mere end 350.000 private brugere, ca. 100 vandværker og videnskabelig dokumentation (se fanen "Dokumentation" i toppen af siden) beviser, at Kalkknuseren virker.

Kalkknuseren vil typisk tjene sig hjem på et par år.

Center for Mikroteknologi og Overfladeanalyse undersøgte kalkholdigt vands struktur før og efter behandling med Kalkknuseren. Her ses tydeligt, at kalken mister evnen til at kæde sig sammen i kalkaflejringer.

Jesper Højland, Driftleder, Ulvshale Vandværk

”Vi har i flere år kørt med en Kalkknuser monteret på vores ledningsnet. Tidligere var vi plaget af meget kalk i vandet, men nu kan vi konstatere, at det øjensynligt er fortid.

Vi havde også problemer med tilkalkede rør og T-stykker, men nu er vores ledningsnet helt rent uden kalkaflejringer.

Forbrugere har også tilkendegivet, at de nu har mindre kalkslør ved rengøring og at tilkalkning af EL-kedler mv. er ophørt."

Kalkaflejringer i hele ledningsnettet vil løsne sig og de løbende vedligeholdelsesomkostninger vil omgående blive reduceret.

​Brugerne vil omgående mærke forskellen:

> Det er slut med tilkalkede varmelegemer i vaskemaskiner og opvaskemaskiner, som forkorter maskinernes levetid og giver ekstra EL-forbrug.

> Det er fortid med kalkaflejring i WC-cisternen, som får den til at løbe døgnet rundt.

> ​Vandet ændre karakter så man kan reducere forbruget af sæbe og vaskemidler.

Investeringen tjener sig hjem på et par år, og man sparer mange penge i årene frem.

- bestil allerede i dag for økonomiens og miljøets skyld!

​Installationen af Kalkknuseren tilpasses det enkelte vandværk og afhænger af forsyningsnettets geografi og størrelse, men teknologien er den samme uanset ledningsnettets beskaffenhed.

Generelt beløber installationen sig til en engangsinvestering fra ca. kr. 450,- og opefter pr. forbruger. Herefter har man en vedligeholdelsesfri installation, som blot forbruger EL for ca. kr. 200 årligt.

​Vi er en klimabevidst partner

AMTech Aqua Miljø ApS

CVR: 15882093

Salg og rådgivning

Mandag til torsdag: kl. 9 - 16 

Fredag: kl. 9 - 15

Telefon: 44 94 33 08